Rengöring för spabad – vilka produkter behöver jag till poolen?

Ett eget spabad kan vara något av det härligaste som finns, en alldeles egen oas att varva ner och återhämta sig. Men för att ditt spabad ska kännas inbjudande och trevligt behöver badet såklart vara rent och fräscht. För att hålla fräscht i poolen och spabadet krävs speciella produkter inom rengöring för spabad, vi hjälper dig hitta rätt.

För att vattenklimatet ska kännas behagligt behöver du inte bara rätt sorts produkter, du behöver dessutom rätt mängd kemikalier, varken för mycket eller för lite. I ett spabad är det exempelvis viktigt med klor. Anledningen till att klor är så viktigt i ett spabad och i en pool beror på att klor används som ett desinfektionsmedel, det vill säga att det håller vattnet fräscht, rent och fritt från bakterier och alger. Men eftersom kloret förbrukas hela tiden, dels genom solens påverkan men även av partiklarna som kloret rensar, måste det tillsättas nytt kontinuerligt. Det finns ett stort utbud av klorprodukter att välja mellan. En av de vanligaste produkterna är tabletter. Tänk på att pH-värdet måste vara inom vissa riktvärden för att kloret ska kunna verka.

Det finns två typer av klorprodukter att ha koll på, dessa är:

      veckoklor, även kallat organiskt klor
      chockklor, även kallat dagsklor och oorganiskt klor. 

Håll rent i filtret

Oavsett om du har ett spabad eller en pool är det alltid viktigt att hålla efter filtren. Om vattnet är smutsigt har det väldigt ofta att göra med just filtret. För att utföra rengöring av filter i spabad behöver du rätt sorts produkter, det finns i regel två olika varianter – spray och pulver. Sprayen är ett bra sätt att sköta den enklare skötseln, du sprayar helt enkelt på rengöringen på filtret, låter det verka och sköljer därefter av medlet. Pulvret hälls istället i vatten, därefter får filtret ligga i vattnet under natten och sedan sköljs det av noggrant. Pulverrengöring av filter kan utföras cirka var fjärde vecka, medan sprayrengöring kan utföras veckovis. Beroende på hur stort filtret är varierar naturligtvis rengöringstätheten, större filter behöver inte rengöras lika ofta.


För att du ska kunna njuta av ditt spabad så mycket som möjligt gäller det att du tar hand om både poolen och vattnet. Det finns många duktiga företag att vända sig till idag om du vill veta mer om just detta. Du kan till exempel få mer hjälp och tips på bra produkter hos Poolkungen, ett välkänt företag inom pool och spabad.

Comments

Popular posts from this blog

Behöver du hjälp att montera pooltrappa i Göteborg med omnejd? Vi har tipsen!

Luxury Spa Design Tips for a Quality Spa

När används en tandkrona?