Resor till Seychellerna – allt för soldyrkare, snorklare och naturälskare

Paradiset på jorden finns och kallas Seychellerna, en ö-grupp med cirka 90 öar utanför Afrikas östkust. Här möts du av kritvita stränder med stora granitbumlingar, turkost hav och färgglada fiskar. Detta är en destination för dig som vill ha värme, sol och avkoppling. De som besöker Seychellerna besöker oftast huvudön Mahé samt de trevliga öarna Praslin, La Digue, Silhoutte och Frégate. Trots att huvudön Mahé är den största ön, är den endast 2,7 mil lång, något som kan ge dig en bild av hur små öarna här är.
Seychellerna är en plats som passar de allra flesta, oavsett om du endast vill lata dig i en solstol eller om du gillar äventyr. Här väntar ett fantastiskt paradis för snorklare men även för dig som gillar djur och natur. Här kan du se gigantiska sköldpaddor och exotiska fåglar som fetärnor och seychellsångare. Om du gillar fysisk aktivitet kan du alltid försöka bestiga det högsta berget Morne Seychellois med en högsta punkt på 905 meter. Dröm dig bort till paradiset och boka in din Seychellerna resa redan idag!    

Mahé – en ö för de flesta

Som ö-gruppens största ö erbjuder Mahé något för de allra flesta. Här kan du besöka huvudstaden Victoria, handla souvenirer på marknaden, vandra på trevliga leder och boka in härliga båtturer. Snorklingen runt omkring huvudön är minst sagt spektakulär. Under ytan väntar inte bara färgglada fiskar i olika storlekar, du kan även ha chansen att se sköldpaddor!

Vackert naturreservat på Praslin


När du besöker exotiska resmål som Seychellerna bör du verkligen passa på att vandra i nationalparker! På den näst största ön Praslin finns Vallée de Mai, ett spektakulärt naturreservat med de konstiga och stora kokosnötterna Coco de Mer och många exotiska djur. Har du tur kan du få chansen att se den ovanliga svarta papegojan. I värmen är det även skönt att svalka sig. Om du befinner dig på Praslin är Anse Lazio en av de absolut vackraste stränderna. Här är vattnet lysande turkost och stränderna tycks vara extra pudriga, vita och lena.

Boka in resor till Seychellerna med erfarna arrangörer


För att du ska få ut så mycket av din resa som möjligt är det oftast bäst att vända dig direkt till en researrangör. Dessa företag har stor koll på vad du kan hitta på när du besöker Seychellerna, vilka boenden som är bäst och vilka utflykter du absolut inte ska missa. Ett välkänt företag är Hummingbird, en researrangör som särskilt specialiserar sig på kryssningar. På en kryssning får du inte bara njuta av bekvämligheten som det medför, du får dessutom se mer, besöka flera öar och njuta av god mat! Välj om du vill boka endast boende eller om du vill ha ett paket med såväl flyg och boende som mat.

Popular posts from this blog

Behöver du hjälp att montera pooltrappa i Göteborg med omnejd? Vi har tipsen!

Luxury Spa Design Tips for a Quality Spa

När används en tandkrona?