Utför omlokalisering på ett smidigt sätt med specialist

Med framgång kommer nya utmaningar. Ny personal ska anställas, lagret ska utökas, nya system ska finnas på plats och nya höjder ska nås. Många företag får snabbt problem med lokalen. Det finns helt enkelt inte plats och detta påverkar företagets expansion. Då kan det vara aktuellt med en omlokalisering.

Det finns många anledningar till att behöva omlokalisera. Det kan handla om att företaget vill komma närmare de befintliga kunderna. Det kan handla om att företaget vill expandera, hitta en större lagerlokal eller ett större utrymme för personalen. Det kan även handla om att företaget vill nå en ny marknad. Oavsett anledning så är en sak säker, det är kostsamt att omlokalisera.

En större kostnad än vad de flesta tror

Att flytta till en ny lokal är kostsamt på flera sätt. Först och främst så kan det innebära ett avbrott i verksamheten. Beroende på vad det är för typ av verksamhet kan detta i sig leda till en kostnad i förlorade intäkter. En e-handelsbutik som vill byta lagerlokal kanske inte har tillgång till en stor del av lagret under omlokaliseringen, vilket innebär att de inte kan erbjuda eller sälja dessa produkter på sin hemsida.

Dyrt att göra fel

En felaktig omlokalisering kan dessutom bli extra kostsam. Det är aldrig roligt att flytta till en ny lokal för att sedan inse att den inte alls passade och att man behöver flytta ytterligare en gång. Detta kan leda till mer problem än att bara en minskad försäljning. Det kan skada kundernas förtroende för företaget och varumärket.

Hitta lediga lokaler i Göteborg eller andra storstäder

Det finns många sätt att hitta nya lokaler men en av de smartare och enklare sätten är att ta hjälp av en fastighetsrådgivare. Det finns många företag som erbjuder rådgivning inom omlokalisering. Ta kontakt med ett företag som är verksamt inom det område dit ni vill flytta, de har koll på den lokala marknaden och kan guida er till olika objekt som passar just era behov och krav. Ska företaget flytta till huvudstaden är det bättre att vända sig till ett lokalt företag för att hitta ledigalokaler i Stockholm.


En av fördelarna med att vända sig till ett företag som är experter inom omlokaliseringar är att det egna företaget slipper lägga alltför mycket tid och personal på detta. De kan istället fokusera på kärnverksamheten och så småningom förbereda den stundande omlokaliseringen så att den utförs på bästa möjliga sätt. Det finns många företag som har lokalkännedom i flera av de större städerna i Sverige, exempelvis företag som Colliers. Planerar du att omlokalisera verksamheten så är det väl värt att ta kontakt redan i planeringsfasen.

Popular posts from this blog

Behöver du hjälp att montera pooltrappa i Göteborg med omnejd? Vi har tipsen!

Luxury Spa Design Tips for a Quality Spa

När används en tandkrona?